2016. január 15., péntek

Fontos közlemény



Remélem mindenkinek tetszett az Auguszt famíliáról készített cikksorozat második egyben befejező része. Jövőhéten folytatom egy másik méltán híres cukrász dinasztia bemutatásával a sorozatot.                                         

 De addig is rendhagyó módon újra jelentkeztem.
Kivételesen most két cikket pontosabban egy cikket és egy postot is közzéteszek. Rendhagyónak azért rendhagyó, mert az olvasókat egy kis kalandra szeretném invitálni.
Ugyanis ha valakit komolyabban érdekelnek a régi tárgyak süteményes füzetek és reklámok vagy bármi más, ami még a nagyszüleink idején volt mindennapos akkor, nosza, el kell menni a Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumba.

Jelenleg az egyik fő kiállítás a Dr Oetker céggel közösen készített Évszázados tradíciók – A Dr. Oetker múltja és jelene tárlat ahol megismerkedhetnek a cég történetével.


Korabeli reklám anyagaikkal, termékeikkel, de egy sarokban a mai termékskála is megtalálható. Varázslatos időutazás ez egy letűnt korszakba az 1920-as 30-as évekbe.








Ami miatt még érdemes ellátogatni a múzeumba azok az eredeti és ritka zománc reklámtábla gyűjtemény.




És egy olyan kereskedelmi gyűjtemény is látható ahol az ember megismerkedhet a két világháború közötti boltokkal ahol a vegyesbolttól a divat ruha boltig minden megtalálható.





És ha még ez sem lenne elég található egy skanzen jellegű kiállítás, ami a 19. század végi és 20. század eleji otthoni és hivatásszerű hazai vendéglátás tereit mutatja be. Így bepillantást nyerhetnek egy hajdani otthonba szállodába vagy akár egy cukrászdába is.












A Dr Oetker kiállítás megtekinthető 2016. február 28-ig, keddtől vasárnapig, 10-18 óráig.
A többi kiállítás állandó kiállítás így ezeket az év többi napján lehet látogatni.
A múzeum honlapja és címe:
1036 Budapest, 
Korona tér 1.
(volt Dugovics Titusz tér)

Remélem minél több embernek felkeltettem az érdeklődését a múzeum és a tárlatok iránt.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése